Poplemezen az élete

SZAKÁCSI DALOL





Megvagyok” – jelenti első nagylemezének borítólapján a Vígszínház művésze, Szakácsi Sándor, aki eddig bravúros beugrásairól volt híres. Alig néhány óra alatt tanul meg nehéz szerepeket, és beugrásaival nagyon sok előadást mentett meg. Bizonyára népszerű lesz nagylemeze is. Az igényes, szép szövegű kitűnő popzenéjű dalok gyorsan feljutnak majd a slágerlistákra.

Hogyan készül egy prózai színész poplemeze?

Régi vágyam volt. Beszélgettem erről kollégákkal, zenészekkel, de őszintén mondom, hivatalos helyre nem kopogtattam kérésemmel – mondja Szakácsi Sándor. – Egyszer megkeresett Gallai Péter, hogy megmutatna nekem néhány nótát. Kazettán hozott vagy 15 számot, amelyből négyet azonnal kiválasztottunk. Megbeszéltük, hogy megpróbálunk összehozni egy lemeznyi anyagot. Szövegíróként bekapcsolódott a munkánkba Fábri Péter is. Megmutatta a verseit, és attól kezdve már hárman dugtuk össze a fejünket.

Elmondta, hogy miről szeretne énekelni?

Előkerestem régi noteszeimet, a fiókok mélyéről előhúzogattam azokat a cetliket, amelyekre verseimet írogattam. Senki nem tudott addig arról, hogy ilyesmivel próbálkozom. Csak azt akartam, hogy szerzőtársaim lássák, merrefelé jár az agyam.

Végül összeállt a lemez műsora tíz dallal.

Annyira tetszettek a dalok, hogy azt gondoltam, akkor is megéri a munka, ha soha nem adják ki lemezen. Nem tudom, hogy fogadja a közönség, hiszen csak néhány napja került az üzletekbe…

Azért izgatja a fogadtatás is.

Ez csak természetes. Azt ígérték, hogy legalább 40 ezer korongot eladnak, akkor mehetünk az új lemez anyagával. Ez a dalcsokor összesűrítve egy kicsit az én életem. Nem irodalmi lemez, nem sanzonok sora: poplemez.

Kedvenc dala?

Talán legjobban a Sapkám a köd című nótát szeretem. Szó van arról, hogy a zenét játszó Bikini együttessel élőlemez-bemutatókat tartunk. Egy meghívást már kaptam a Csillagfény diszkóba, hogy énekeljem el A félelem angyala című hevy metal dalt.


(sebes)