EZ MÁR BARBÁRSÁG

A színpadról leparancsolt Hamlet a bombariadórólA bombariadók már a kulturális intézményeket sem kímélik. A Várszínház kedd esti Hamlet-premierjét az előadás megkezdése után körülbelül tíz perccel kellett félbeszakítani egy otromba tréfa miatt. A közönség nyugodtan távozott, de érthető, hogy a címszerepet alakító Szakácsi Sándor nem tudta ilyen könnyedén túltenni magát a történteken.

Éppen átöltöztem a következő jelenethez, amikor hallottam, hogy el kell hagyni az épületet – mondta Szakácsi Sándor. – Egyszerűen szörnyű, hogy ilyesmi megtörténhet, hiszen ez színház. És egy olyan darab, amit utoljára 1953-ban játszottak a Nemzetiben. Ez már nem emberi cselekedet, ez barbárság. Teljesen letaglózott a dolog. Szinte nem is beszéltem senkivel, csak felvettem a ruhámat és jöttem haza.

Mi lesz a következő, vasárnapi előadással?

Feltétlenül szeretném eljátszani.

A premieren meghívott közönség nézhette volna végig a dán királyfi tragédiáját. Azt még nem lehet tudni, hogy az elmaradt estét mikor pótolják, hiszen márciusra már elővételben eladták a jegyeket. Pollák Magdolna, a Nemzeti Színház gazdasági igazgatója megerősítette, hogy vasárnap estére is elkelt az összes fizetőjegy. Bárki ellenőrizheti a telt házat – hacsak újabb fenyegető telefonhívást nem kapnak.