NYÁRON NYÁR VAN!

A telefonnál: Szakácsi Sándor






Egyrészt: az Óbudai Társaskör kertjében lesz a premierje június 14-én Weingarten: Nyár című darabjának. Másrészt nyár van. A kérdés nem lehet más, mi jut eszedbe a Nyárról?

Nekem lassan egy állandóan visszatérő kapcsolatom van vele. Ez lesz a 4. premierem a Nyárból . Az első 1974-ben a főiskolán volt, a második 78-ban a Pesti Színházban, ezt Várkonyi Zoltán rendezte. Két évvel ezelőtt Óbudán és az Egyetemi Színpadon volt a harmadik. Egyébként a kedvenc darabom. Tündéri, aranyos, a felnőtté válás pillanatairól szól, de van benne erotika is. Értem-e az állatok nyelvét vagy nem értem? A lényege az, ki hogyan tudja megtartani vagy elveszíteni a felnőtté válás körüli örömöket.

Ne keltsd azt a benyomást, mintha minden nyár-Nyár egyforma lenne…

Eszemben sincs, abszolút különbözőek. Ezt Mészáros Karcsi rendezi, aki szerepel is benne. Vagy a sok színt hozó Schnell Ádám és egy főiskolás kislány, Németh Mónika. Bocs, hogy váltok, de nem tudsz valakit, aki egy kóbor kutyát befogadna?

Én nem. De hátha az olvasók közül megtetszik valakinek. Milyen?

Egy dalmatiner és egy agár keveréke. Nyolc hónapos ha lehet és fél mindentől, ami az ajtón kívül van. Még az erkélyre sem mer kimenni.

Szerintem te állandóan Nyárt játszol otthon is. Hiszen érted az állatok nyelvét…



-be